У духовних школах відбулися урочистості перед початком нового навчального року

1 вересня 2020 року у Волинській, Харківській, Сумській духовній семінаріях відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби навчальних закладів.

Цього дня з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла у храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила була відслужена Божественна Літургія, яку очолив ректор Волинської духовної семінарії архімандрит Євменій (Михалевський). Після Літургії був відслужений молебень перед початком навчального року.

«Священник не повинен бути просто требовиконавцем. Він має вміти знайти відповідь на усі духовні запити своєї пастви. І для цього тут, у стінах духовної школи, ви здобуваєте богословські знання і провадите духовне життя», – сказав у своїй проповіді ректор ВДС архімандрит Євменій.

На завершення урочистостей, відбулась перша лекція-зустріч вихованців зі своїми класними наставниками.

Урочистий акт, присвячений початку нового навчального року в Харківській духовній семінарії відбувся на території Свято-Покровського монастиря міста Харкова.

З благословення ректора ХДС митрополита Онуфрія в Свято-Озерянському храмі Покровського монастиря, була звершена Божественна літургія, яку очолив перший проректор духовної школи протоієрей Валентин Ковальчук.

У залі зібрань архієрейській резиденції, під головуванням митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія, відбувся Урочистий акт, присвячений початку нового навчального року.

Високопреосвященніший митрополит Онуфрій звернувся до присутніх з архіпастирським словом, привітав викладачів, вихованців духовної семінарії й усіх присутніх з початком навчального.

У Сумській духовній семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) відбулися урочистості, присвячені початку нового 2020-2021 навчального року і Дню знань 1 вересня.

Напередодні, 31 серпня, в домовому храмі семінарії на честь преподобного Симеона Нового Богослова і праведного Іоанна Кронштадтського було відслужене вечірнє уставне богослужіння, а також сповідь і молитви до Святого Причастя.

Вранці 1 вересня в семінарському храмі проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко) звершив Божественну літургію, за якою всі вихованці причастилися Святих Христових Таїн. Заупокійні молитви були піднесені за всіх спочилих наставників, викладачів та студентів Сумської Духовної Школи. Після Літургії відслужений водосвятний молебень, окроплені святою водою навчальні аудиторії та житлові кімнати вихованців.

Молебень на початок навчання очолив ректор митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів. Молебний спів завершився проголошенням уставных многоліть, окропленням всіх присутніх святою водою.

Після молебню відбувся урочистий акт, присвячений початку нового 2020-2021 навчального року.

Із звітною доповіддю про результати вступної кампанії 2020 року виступив секретар Педагогічної ради семінарії архімандрит Анастасій (Панов). Привітання голови Учбового комітету оголосив проректор з навчально-виховної роботи архімандрит Антоній (Бондаренко).

На завершення урочистого зібрання владика-ректор звернувся до викладачів і учнів з архіпастирським словом настанови. Сумський митрополит благословив викладачів, співробітників семінарії на віддану працю, а студентів – на наполегливе вивчення богословських наук. Вихованцям першого курсу були вручені пам’ятні подарунки – книги.

Просмотров: 782