У Неділю 13-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

6 вересня 2020 року, у Неділю 13-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію  на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Бородянський Марк, гості та братія обителі у священному сані. Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів Київської духовної академії і семінарії під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший владика пояснив вірянам притчу про злих виноградарів, яку Церква сьогодні пропонує у євангельському уривку. Предстоятель наголосив на необхідності приносити добрі плоди Богу.

“Та людина, яка змушує себе мати любов, бути терпеливою, милосердною, берегти чистоту віри, та людина відкриває свою душу для Божої благодаті. Божа благодать приходить в людину і приносить туди радість і мир, якого всі люди шукають і який можна знайти тільки з Богом”, – зокрема сказав Архіпастир.

За богослужіння були піднесені особливі молитви про припинення епідемії та про лікарів, які борються за життя і здоров’я хворих.

Після відпусту Блаженніший владика привітав паству з недільним днем.

“Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії нехай Господь благословить вас, ваших рідних, подасть необхідне для земного життя і спасіння у житті вічному”, – побажав Архіпастир та благословив вірян.

Нагадаємо 1 вересня Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди випуску у КДАіС.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Просмотров: 1559