У Почаївській Лаврі відзначили день знайдення мощей преподобного Іова

10 вересня 2020 року, день знайдення мощей преподобного Іова Почаївського, у Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулися урочисті богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі обителі очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Шумський Іов, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Макарівський Гедеон та духовенство Української Православної Церкви.

Сьогодні – 361 рік з дня обрітення мощей преподобного Іова, ігумена Почаївського (1551-1651). 28 серпня за старим стилем 1659 року митрополит Діонисій (Балабан) разом з овруцьким архимандритом Феофаном віднайшов мощі прп. Іова (Желізо), котрий тричі являвся йому у сні. Митрополит сам переніс останки святого в притвор Свято-Троїцької церкви. 
Після відпусту відбувся традиційний хресний хід Лаврою, під час якого рака з нетлінними мощами преподобного Іова була перенесена у кам’яний грот Печерного храму.
В переддень свята відбулася мала вечірня з читанням акафіста преподобному у Спасо-Преображенському соборі Лаври, після чого у цьому ж соборі було звершене всенічне бдіння.

Нагадаємо, 10 вересня у Києво-Печерській Лаврі Предстоятель УПЦ звершив святкову Літургію з нагоди дня Собору преподобних отців, котрі в Дальніх печерах спочивають.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Використано фото facebook.com/MitropolitAntoniy

Просмотров: 4180