В Ровеньківській єпархії митрополит Пантелеімон освятив престол Покровського храму

9 вересня 2020 року правлячий архієрей Ровеньківської єпархії митрополит Пантелеімон звершив освячення престолу Покровського храму с. Астахове у Довжанському районі Луганської області. Цей храм має прадавню історію: завершення його будівництва і перше освячення було звершено в 1854 році. У радянський період храм був закритий і перебудований в склад, і лише в 90-х роках в Астахове почало відроджуватися церковне життя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархії.

У зв’язку з преображенням приходу храм потребував архієрейського освячення. Архіпастирю співслужили: секретар єпархії протоієрей Григорій Устименко, благочинний Михайлівського церковного округу протоієрей Олександр Притула, настоятель храму протоієрей Миколай Радчук, а також духовенство єпархії.

Після завершення чину освячення була звершена Божественна літургія. Дату 9 вересня для освячення вибрали не випадково — день, коли Церква вшановує пам’ять святого преподобного священномученика Кукші Печерського, мощі якого вкладені в новий Антимінс, який видав для цієї парафії правлячий архієрей

На завершення урочистостей владика Пантелеімон привітав духовенство і богомольців з освяченням престолу, відзначив значущість цієї події для духовного життя селища, побажав отцю Миколаю з паствою подальшого зміцнення парафіяльного життя, а також, за прикрашення храму і підготовку його до освячення, нагородив настоятеля медаллю за заслуги перед Ровеньківської єпархією III ступеня.

Фото: протодиякон Тарасій Любавцев

Просмотров: 316