Івано-Франківська єпархія оскаржить рішення суду щодо Спасо-Преображенського храму Івано-Франківська

Івано-Франківська єпархія оскаржить в апеляційному суді рішення Господарського суду Івано-Франківської області, який 10 вересня 2020 року зобов’язав її звільнити й повернути нежитлові приміщення по вул. Чорновола в Івано-Франківську (Спасо-Преображенський храм). Міська влада вже понад рік намагається позбавити єпархію одного з двох храмів УПЦ в цьому місті, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархії.

Як зазначають в єпархії, незважаючи на те, що договір оренди нежитлових приміщень, який було укладено ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи позивача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому. Як результат – суд першої інстанції зобов’язав Івано-Франківську єпархію звільнити орендовані нежитлові приміщення.

«Водночас повідомляємо, що Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви скористається своїм правом оскаржити рішення суду першої інстанції до Західного апеляційного господарського суду», – наголосили в пресслужбі єпархії.

Нагадаємо, міська влада Івано-Франківська вже більше року намагається виселити Спасо-Преображенську громаду з орендованих приміщень. Справа пройшла всі інстанції українського правосуддя і слухалася на Комітеті з прав людини ООН. Причому у листопаді 2019 року Комітет із прав людини ООН (Human rights commettee) зобов’язав державу Україна не виселяти віруючих УПЦ з будівлі за адресою м.Івано-Франківськ, вул. Чорновола 6 і 6б, в якій діє Спасо-Преображенський храм та єпархіальне управління, та заблокував рішення Львівського апеляційного господарського суду. Справа повернулася до Івано-Франківська. 

«В Івано-Франківську є тільки два храми УПЦ, – прокоментували ситуацію в єпархіальній пресслужбі кореспонденту СПЖ. – І ми відразу заявляли, коли починалися суди, що є неприязнь і дискримінація відносно віруючих людей Івано-Франківської єпархії. Це не тільки дискримінація щодо громади. Це – дискримінаційний жест відносно єпархії, тому що це єпархіальні приміщення для адміністративних будівель».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 398