У Рівненській єпархії освятили храм, побудований замість захопленого “ПЦУ”

Парафія УПЦ села Ярославичі, яка з 2019 року була змушена молитися спочатку на вулиці, а потім у приватному будинку, побудувала новий храм за 100 днів.

19 вересня 2020 року, в день спомину чуда Архістратига Михаїла, що відбулося в Хонех (Колосах), в селі Ярославичі Млинівського району Рівненської області освятили нову церкву, побудовану замість захопленого прихильниками “ПЦУ”. Святкове богослужіння з благословіння митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія очолив вікарій єпархії єпископ Дубенський Пимен, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Храм релігійної громади УПЦ в Ярославичах прихильники “ПЦУ” захопили в лютому минулого року. Відібраний храм був побудований священником протоієреєм Миколою Боровським, який служить у селі вже 16 років. За розповідями віруючих, батюшка вклав у будівництво дуже багато сил, у тому числі власноручно замішував клей, викладав плитку і т. д. Після рейдерського захоплення парафіяни УПЦ втратили доступ не тільки до цього храму – для неї не знайшлося місця і в іншій, старій сільській церкві.

Новий храм релігійна громада УПЦ, яка майже рік молилася спочатку на вулиці поруч із захопленою церквою, а пізніше – в кімнаті приватного будинку, наданій місцевими віруючими, почала зводити ще взимку. Гроші на будівництво збирали як всередині парафії, в яку входить 40 сімей, так і зверталися за допомогою до сусідніх релігійних громад. Будівельними матеріалами допоміг місцевий підприємець Сергій Костюшко.

«Церкву спроектували невелику і не будували з цегли або блоків, а зробили металевий каркас і обшили дерев’яним брусом, – розповів настоятель отець Микола Боровський. – Всього люди нарахували 100 робочих днів».

На освячення нового храму приїхали клірики Млинівського благочиння та вірні з довколишніх населених пунктів.

«Те, що не під силу людям – можливе для Бога, – сказав єпископ Пимен, звертаючись до присутніх. – Як сказано у Псалтирі, “добрий Господь, пристановище він у день утиску, і знає що сподіваються на Нього”. Радійте, почув Господь вас, вірних чад Його, не відступився, допоміг і заспокоїв вас у ваших бідах, допоміг спорудити цей святий храм».

Привітавши громаду з радісною подією, ієрарх подарував богослужбове Євангеліє, вінчальні вінці та ще багато церковного начиння, без якого громада залишилася після захоплення свого колишнього храму.

Нагадаємо, 15 вересня єпископ Дубенський Пимен очолив першу Літургію в новому храмі громади УПЦ села Ганнівка Рівненської області, побудованому замість захопленого прихильниками “ПЦУ”.

19 вересня в селі Башуки Кременецького району, Тернопільської області митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій звершив освячення храму на честь Архістратига Михаїла. Церкву побудували замість захопленої п’ять років тому розкольниками. 

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3320