У день Різдва Пресвятої Богородиці Предстоятель очолив престольне свято Академічного храму КДАіС (+фото, відео)

21 вересня 2020 року, у день свята Різдва Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Академічним храмом на честь Різдва Пресвятої Богородиці Київської духовної академії і семінарії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед початком богослужіння Предстоятеля зустрічали архієреї, духовенство, вихованці, студенти Київських духовних шкіл та парафіяни Академічного храму Київських духовних шкіл.

Його Блаженству співслужили архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконував хор Академічного храму КДАіС під керівництвом архімандрита Леонтія (Тупкала).

За богослужінням було піднесено особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих. Також була піднесена заупокійна молитва про спочилого духівника Києво-Печерської Лаври архімандрита Аврамія (Куяву).

Після Господньої молитви зі словом проповіді до вірян звернувся ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр.

Священнослужителі звершили чин славлення перед іконою свята Різдва Пресвятої Богородиці. Після відпусту Предстоятель привітав паству зі святом та благословив усіх.

Нагадаємо, у Недiлю перед Воздвиженням Предстоятель звершив Божественну лiтургiю у Києво-Печерській Лаврi.

Просмотров: 2830