Підсумковий коментар Керуючого справами УПЦ після завершення форуму «Люди миру»

Українська Православна Церква не просить зброї для війни, а молиться Богу і просить людей доброї волі про мир. Про це сказав Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в коментарі «Першому Козацькому» після завершення форуму «Люди миру», який пройшов 21 вересня 2020 року у Свято-Успенській Святогірській Лаврі, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Українська Православна Церква ініціювала Міжнародний форум «Люди миру» для того, щоб надати майданчик тих людей, які опинилися в скрутному становищі через війну на Донбасі, розповісти про своє життя, а для всіх інших — усвідомити ту трагедію, яка руйнує долі багатьох сімей протягом шести років.

За спостереженням владики, у повсякденній мові людей, які живуть в прифронтовій зоні, переважають слова, пов’язані з бойовими діями. І ця «мова війни», відзначив він, на жаль, є частиною їх повсякденного життя.

Усім небайдужим людям потрібно подумати про майбутнє тих, дітей, які ростуть в умовах. Саме дітей в першу чергу ми повинні їх захистити, наголосив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ наголосив: «Форум покликаний до того, щоб усвідомити, відчути по-справжньому біль тих людей, які страждають від війни й сказати політикам, що час закінчувати війну».

«Українська Православна Церква, як Церква українського народу, яка співчуває усьому тому, що відбувається, ще раз дала можливість почути людей, які страждають, – зазначив владика, — для того, щоб подумати про реалізацію тих кроків, які можуть привести до довгострокового миру».

«Головне багатство нашої Батьківщини та нашої Церкви – це люди», – наголосив він й звернув увагу на те, що саме люди, які працюють на благо своєї країни, страждають через війну.

«Українська Православна Церква не просить зброї для нашої країни для війни. Ми просимо у Бога милості та миру. І просимо всіх людей доброї волі, щоб вони допомогли нам досягти миру на Українській землі», – підсумував митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Просмотров: 766