Керуючий Ізюмською єпархією УПЦ звершив панахиду за загиблими в авіакатастрофі поблизу міста Чугуєва

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви священнослужителі Ізюмської єпархії поклали квіти біля місця авіакатастрофи.

26 вересня 2020 митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей у співслужінні духовенства Чугуївського благочиння і кліриків Вознесенського кафедрального собору звершив панахиду в Покровському соборі м. Чугуєва Харківської області за трагічно загиблими в авіакатастрофі літака АН-26. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархії.

Після завершення панахиди митрополит Єлисей сказав проповідь, в якій висловив співчуття рідним і близьким загиблих.

Владика закликав усіх християн піднести свої гарячі молитви: “Будемо просити Всемилостивого Бога, щоб Він простив всяке прогрішення, вільне й мимовільне, прийняв у Свої обителі загиблих і утер сльози печалі з лиця родичів і близьких”.

Раніше було опубліковано заклик владики до молитви за загиблих та постраждалих в авіакатастрофі під Чугуєвом.

Цього дня митрополит Єлисей і секретар Ізюмської єпархії архідиякон Юрій Чудак, а також благочинний Чугуївського округу протоієрей Іоанн Білич поклали квіти біля місця авіакатастрофи. Представники Ізюмської єпархії також поклали букет квітів від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Крім екіпажу, на борту перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил.  Президент В. О. Зеленський заявив, що в результаті авіакатастрофи загинули 26 осіб, одна людина перебуває в лікарні. Президент оголосив 26 вересня Днем жалоби в Україні.

Нагадаємо, 26 вересня Предстоятель Руської Православної Церкви Святіший Патріарх Кирил висловив співчуття Президенту України В.О. Зеленському та Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію у зв’язку з авіакатастрофою під Харковом. Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив співчуття рідним та близьким загиблих внаслідок авіакатастрофи літака АН-26, яка трапилася біля міста Чугуїв під Харковом.

Просмотров: 584