Митрополит Ізюмський Єлисей закликав до молитви за загиблих та постраждалих в авіакатастрофі під Чугуєвом

26 вересня 2020 року митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей висловив співчуття з приводу авіакатастрофи літака АН-26, яка сталася під Чугуєвом ввечері 25 вересня й забрала життя більш як 20 курсантів і працівників Харківського університету повітряних сил України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Ізюмської єпархії.

“Ми, як християни, повинні піднести свої гарячі молитви за постраждалих в цю страшну катастрофу. Молитва за ближніх – це наш обов’язок, адже ніщо так не допомагає і не втішає, як щира молитовна підтримка. Нехай Господь буде милосердним до загиблих, пробачить їм гріхи вільні й невільні, а рідним і близьким подасть відраду і втіху.

Підіймімо свої молитви за здоров’я тих військовослужбовців, хто залишився в живих і госпіталізований. Нехай Господь зцілить їхні рани і поверне їх до строю для подальшого служіння нашій Батьківщині”, – йдеться у повідомленні.

Увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. Крім екіпажу, на борту перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних сил.  Президент В. О. Зеленський заявив, що в результаті авіакатастрофи загинули 26 осіб, одна людина перебуває в лікарні. Президент оголосив 26 вересня Днем жалоби в Україні.

26 вересня Предстоятель Руської Православної Церкви Святіший Патріарх Кирил висловив співчуття Президенту України В.О. Зеленському та Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію у зв’язку з авіакатастрофою під Харковом.

Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив співчуття рідним та близьким загиблих внаслідок авіакатастрофи літака АН-26, яка трапилася біля міста Чугуїв під Харковом.

Просмотров: 271