Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у загальнодержавному вшануванні пам’яті жертв Бабиного Яру

29 вересня 2020 року, день 79-х роковин трагедії Бабиного Яру, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у вшануванні загиблих, що відбулося у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством меморіальний захід відвідали Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та вікарій Київської Митрополії єпископ Бородянский Марк.

Церемонію вшанування жертв трагедії очолив Президент України Володимир Зеленський.

У загальнодержавному заході також взяли участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941-1943 рр., за офіційними даними, в Бабиному Яру було розстріляно близько 100 тис. осіб, дві третини з яких були євреями.

Як передає сайт president.gov.ua, Центр Голокосту «Бабин Яр» представив масштабну аудіовізуальну інсталяцію на території урочища, присвячену вшануванню пам’яті жертв Бабиного Яру.

Церемонію відкриття підготував український театральний режисер Влад Троїцький за концепцією українсько-британського медіахудожника Максима Демиденка. Над створенням інсталяції також працював колектив у складі представників України, Ізраїлю, США, Великої Британії.

В основі інсталяції – символ Дерева життя. Трагедія Бабиного Яру показує, як легко воно може бути знищене. Колони, простріляні тисячами куль того ж калібру, що й кулі, від яких загинули люди у Бабиному Яру.

Ще один фрагмент аудіоінсталяції, розташований на Дорозі Скорботи й на площі біля пам’ятника «Менора», зведено спільно з Національним історико-меморіальним заповідником «Бабин Яр».

Крім того, на території урочища до Дня пам’яті жертв Бабиного Яру встановлені монокуляри, у які вмонтовано найвідоміші фотографії Бабиного Яру, зроблені німецьким військовим фотографом Йоганнесом Геллє в наступні дні після розстрілів 29-30 вересня 1941 року. Завдяки цим монокулярам тепер кожен відвідувач зможе побачити, який вигляд мала ця територія 79 років тому.

Використано фото president.gov.ua

Просмотров: 2674