На Херсонщині розпочала роботу ХІХ Всеукраїнська конференція Синодального молодіжного відділу УПЦ

У понеділок, 28 вересня 2020 року, в селищі Лазурне на Херсонщині розпочала роботу ХІХ Всеукраїнська конференція голів і представників єпархіальних молодіжних відділів. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія захід проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю вже дев’ятий рік поспіль і збирає активних молодіжних діячів та священнослужителів, що працюють з молоддю в регіонах. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Близько 80 учасників прибуло цього разу, переважна більшість із них — на конференції вперше. Як зазначив у своєму вітальному слові голова Синодального молодіжного відділу УПЦ архієпископ Іона, головна мета форуму — налагодити зв’язок між єпархіальними молодіжними діячами, сприяти обміну досвідом успішних і дієвих проектів та ініціатив. Тож присутність такої кількості нових учасників безпосередньо сприяє виконанню цієї мети.

Під час урочистого відкриття після молебню на початок доброї справи також пролунали вітальні слова від митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, архиєпископа Олександрійського та Світловодського Боголєпа, який приїхав на молодіжний форум уперше і планує виступити з доповіддю, а також віцеректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископа Новосанжарського Веніаміна.

Наступний робочий день, вівторок, 29 вересня, розпочався із виступів спеціальних гостей конференції. Єпископ Веніамін порушив проблему збільшення кількості самогубств, їхніх духовних причин та можливих шляхів допомоги людині у важкій життєвій ситуації. Представники Запорізької єпархії поділилися досвідом проведення єпархіальних змагань із гирьового спорту та дитячо-юнацьких команд, що діють при місцевих парафіях. Потім пролунав виступ психолога, психотерапевта, завідувача кафедри психології та антропології Дніпровського медичного інституту протоієрея Тарасія Марченка, присвячений темі «Психологічна допомога та душпастирство: співпраця та взаємний ресурс».

Форум триватиме до п’ятниці, 2 жовтня, і завершиться спільною Божественною літургією у Свято-Олексіївському храмі селища Лазурне.

Підготовлено пресслужбою Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю

Просмотров: 1349