ВРЦіРО застерегла владу щодо співпраці в рамках «Партнерства Біарріц», дії якого протирічать законам України

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій у своїх письмових зверненнях до Президента України та Прем’єр-міністра висловила занепокоєння через приховану популяризацію абортів серед дівчат і просування так званої «гендерної ідеології» міжнародним «Партнерством Біарріц», а також самим рішенням Уряду – без громадського обговорення – про членство в цій ініціативі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vrciro.org.ua.

Релігійні діячі зауважують, що рішення Уряду про членство у міжнародному «Партнерстві Біарріц» було прийнято без належного громадського обговорення, що викликає занепокоєння у віруючих різних конфесій щодо змісту та обсягу взятих на себе Україною міжнародних зобов’язань.

Також Рада Церков звернула увагу очільників держави на те, що тлумачення понять “гендер” і “гендерна рівність”, якими послуговується Стамбульська конвенція та міжнародне «Партнерство Біарріц», протирічить визначенню гендерної рівності в Законі України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», а саме – як рівного правового статусу жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації, що дозволяє особам обох статей брати рівну участь у всіх сферах життєдіяльності суспільства.

Вже зараз у деяких країнах Західної Європи мають місце негативні приклади такого роду гендерної політики, коли у школах замість концентрації уваги на здобутті навичок, необхідних для відповідального дорослого життя та освоєння професії, учні тривалий час розмірковують, який “гендер” їм, так би мовити обрати. Причому це відбувається незважаючи на їхню природню стать.

Як наслідок такого – популяризація довільної гендерної самоідентифікації серед дітей і молоді призводить до збільшення випадків захворювання на гендерну дисфорію, психічні розлади статевої ідентичності.

Зі свого боку Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій висловила готовність делегувати фахівців до відповідних міжвідомчих робочих груп, які розроблятимуть законодавчі ініціативи у сфері забезпечення рівності прав жінок і чоловіків, з метою забезпечення належного громадського обговорення та більш збалансованого підходу до вирішення цієї проблематики.

Просмотров: 371