Предстоятель нагородив митрополита Луганського Митрофана орденом св. князя Володимира І ступеня

З нагоди 20-ліття архієрейської хіротонії Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі нагородив митрополита Луганського і Алчевського Митрофана орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня. Про це повідомила пресслужба Луганської єпархії 1 жовтня 2020 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Раніше, в липні 2020 року, Предстоятель направив вітання владиці Митрофану зі словами: “Цього знаменного дня, у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі Премудрий Господь дією Святого Духа помазав Вас благовістити убогим та послав зціляти розбитих серцем, проповідувати полоненим визволення, сліпим прозріння, відпускати змучених на волю, сповіщати літо Господнє, сприятливе для спасіння (див. Лк. 4:18-19). Ставши відтоді на Апостольське поприще, Ви твердими ногами йдете туди, куди вказує Вам перст Божий, докладаючи усіх зусиль, щоби у ввіреному Вашим турботам церковному уділі гірчичне зерно віри Христової зростало у велике дерево, посаджене при витоках Євангельських вод, що плоди свої дає в час свій і лист його не опадає (див. Пс. 1:3)”.

Архієрейська хіротонія відбулася 30 липня 2000 року. Тоді владика очолив Переяслав-Хмельницьку кафедру і був призначений вікарієм Київської Митрополії, керуючим справами УПЦ.

Просмотров: 1082