У Неділю після Воздвиження Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+фото, відео)

4 жовтня 2020 року, у Неділю 17-ту після П’ятидесятниці, після Воздвиження, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили ієрарх Болгарської Православної Церкви митрополит Ловчанський Гавриїл, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Бородянський Марк, гості та духовенство обителі.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам євангельську історію про зцілення одержимої дочки хананеянки. Блаженніший владика розповів про дію нечистих духів на людину та про силу батьківської молитви за дітей.

За богослужінням були піднесені особливі молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

Митрополит Гавриїл звершив священницьку хіротонію клірика столичного храму на честь Архістратига Михаїла диякона Димитрія Сидоренка. Після Євхаристійного канону Предстоятель рукоположив у диякона Олександра Тимощука, який буде служити у храмі на честь святителя Феодосія Чернігівського у Святошинському районі Києва.

Після Літургії священнослужителі вклонилися Хресту Господньому та занесли Святе Древо у вівтар.

Блаженніший Архіпастир виголосив відпуст, привітав вірян з неділею та віданням свята Воздвиження Животворящого Хреста Господнього.

«Молитвами Преблагословенної Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, силою Чесного і Животворящого Хреста хай Господь береже усіх вас на шляхах земного життя та сподобить Царства Небесного», – побажав Предстоятель та благословив паству.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято Хрестовоздвиженського храму Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 2629