Порвали облачення на священниках. Прихильники “ПЦУ” намагалися захопити храм УПЦ в селі Галинівка на Волині

4 жовтня 2020 року представники “ПЦУ” звершили спробу силового захоплення храму УПЦ на честь преподобного Сергія Радонезького в селі Галинівка Володимир-Волинського району Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Прихильники “ПЦУ” вже довгий період намагаються заволодіти церквою. Після спроби так званої “перереєстрації” парафії УПЦ на користь “ПЦУ”, яка відбулася ще в березні 2019 року, їм це зробити не вдавалося.

9 серпня 2020 року в селі прихильники розкольницької церковної структури спробували організувати чергові збори, у яких ані настоятель, ані парафіяни релігійної громади Української Православної Церкви, від імені якої, намагалися провести перереєстрацію парафії, не брали.

Не маючи жодних законних підстав на володіння храмом, представники “ПЦУ” вирішили піти на силове захоплення. Недільного дня, поки священнослужителі Української Православної Церкви звершували Божественну літургію, прихильники “ПЦУ” порізали шини на їх автомобілях. Після чого, група рейдерів, на чолі з декількома “кліриками ПЦУ”, увірвалися до святині.

За інформацією з місця події, вони викрикували образи, погрожували клірикам та віруючим Української Православної Церкви. Навіть вдалися до силового протистояння і на двох священниках порвали облачення.

За словами очевидців, поліція абсолютно пасивно ставилася і до протиправних дій щодо вірян та священнослужителів УПЦ,  і до того, коли псували автомобілі священників.

Попри силовий тиск, два священники УПЦ залишилися в алтарі та не дали зловмисникам осквернити святиню.

Водночас свої дії рейдери для місцевих ЗМІ виправдовували “бажанням провести в храмі інвентаризацію, щоб передати майно і матеріальні цінності новій парафіяльній раді”. Проте, за їх словами, наразі вони цього зробити не можуть, адже їх не пускають до вівтаря храму.

«Перший козацький» опублікував відео з місця події.

Просмотров: 4580