Живий журнал “Фамілія”: віртуальний тур (відео)

Журнал “Фамілія” — це простір однодумців.

Так стверджує головний редактор Анна Лелик і пропонує приєднатися. Поринути в цей простір, познайомитися з авторами та їх творчістю — для початку оглядово — пропонуємо в віртуальному турі.

А далі нагадуємо, що Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ спільно з журналом «Фамілією» розпочав новий проект on-line «ПРЯМА МОВА».

Тепер постійні читачі можуть стати ще і глядачами. А глядачі, сподіваємося, читачами.

Виданню вже більш як 10 років і зараз його можна читати не тільки в друкованому вигляді, але і звичайно ж в Інтернеті.

«За цей час багато чого змінилося: змінювалася редколегія, змінювався склад працівників журналу, змінювалися дизайнери. Що тільки не змінювалося за цей час!.. Ми шукали себе, ми росли. Незмінним залишалося одне — ми не женемося за якимись сенсаціями та “жовтими” фактами, ми намагаємося писати і говорити з нашими читачами про речі вічні. Ми продовжуємо рости, шукати себе і знаходити щось нове», — розповіла Анна.

Про ідею спільно з Синодальним Інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ «зробити журнал ще й живим — відеожурналом» головний редактор каже так: «Тепер наші читачі стануть ще і глядачами. Ми зможемо говорити з нашими глядачами, ми будемо запрошувати наших авторів, які самі розкажуть про свої історії, розкажуть свої есе, ми будемо брати інтерв’ю у цікавих людей, наші поети прочитають вам свої вірші.

Тепер ви зможете бачити нас, чути нас, читати нас».

І, власне, запрошуємо у віртуальний тур:

У Лувру, Ермітажу, Центру сучасного мистецтва в Нью-Йорку, у кожного видання і музею є вже свої віртуальні тури. Ми вирішили теж зробити віртуальний тур по нашому журналу “Фамілія”.

Коротко про те, що це за журнал і що в ньому є.

Про рубрики

Почнемо з кінця.

Книжкова полиця і кіноклуб — дві рубрики, які є обов’язковими в нашому журналі.

Кожна людина, яка читає книги або дивиться фільми, рано чи пізно починає шукати відповіді на запитання: “Що почитати або що подивитися?”. Класики, сучасники, авторське кіно — на будь-який смак. Загалом з цього моменту вам завжди буде що почитати та подивитися.

Наступна рубрика — “Життя чудових людей“.

Відчуття, що автор, який незмінно цю рубрику веде, особисто знайома з усіма, про кого пише. Це зазвичай люди, які вплинули на хід історії або на хід розвитку культури. Пише цікаво, так, як ніби дає вам можливість проникнути в життя цих людей, як ніби ви живете десь по сусідству з ними.

Нова рубрика “Майстерня Муза” — це можливість для початківців спробувати себе в якості письменника на сторінках журналу “Фамілія”. Автор цієї рубрики шукає індивідуальний підхід до кожної людини, дає можливість кожному проявити себе і заявити про себе своєю розповіддю, есе, статтею.

Завжди в нашому журналі є щось для батьків. Наша політика в тому, що виховувати треба не дітей, а перш за все батькам потрібно виховувати самих себе. Тому кращі педагоги, вдумливі батьки завжди раді поділитися своїми порадами на сторінках нашого журналу в рубриці “Мистецтво виховання”.

Корній Чуковський колись написав книгу “Від двох до п’яти”. Він ходив за своїми дітьми й записував короткі діалоги. Книга ця стала дуже популярною, тому що дійсно “вустами немовляти глаголить істина”. У нас батьки, які точно так же ходять за своїми дітьми, записують короткі діалоги та діляться ними з нами. Це одна з найулюбленіших рубрик наших читачів — хвилинка гумору, дитячої мудрості й чистоти.

Інтерв’ю з цікавими людьми — рубрика, в якій ми даємо можливість познайомитися з людьми, які реалізували себе, реалізувалися у своїй справі, стали кимось. Це прекрасна можливість дізнатися, хто поруч з нами живе, що робить, і, можливо, приєднатися до цього.

Про авторів

У нашому журналі є розповіді авторів, які вже стали заслуженими лауреатами, які видають свої книги, друкують свої розповіді в відомих збірниках. І ми пишаємося тим, що часто можемо першими надрукувати цих авторів на сторінках нашого журналу.

Філософи, теологи, богослови, психологи — це обов’язкові автори нашого журналу. Тому що неможливо уявити собі думаючої людини, яка не турбувалася б питаннями: хто я, для чого живу, в чому сенс мого існування? Тому статті цих авторів, напевно, найулюбленіші статті наших читачів. Разом з авторами є можливість доторкнутися до таких глибоких питань, від яких насправді нікому з нас не дітися.

Про поезію

Не так давно ми стали на сторінках журналу публікувати поезію. Ми завжди дуже обережно ставилися до поезії. Але знайомство з новими авторами, з новими поетами змусила переглянути погляд на поезію як таку. І тепер на сторінках нашого журналу є ще й вірші.

Для дітей

У сімейному журналі, звичайно ж, є простір і для дітей. До вибору дитячих оповідань ми підходимо дуже серйозно, строго і скрупульозно. Тому що писати для дітей, насправді, складніше, ніж писати для дорослих. І дітям подобаються ці розповіді. Перевірено на дітях всієї нашої редколегії.

Про форму

Для журналу дуже важливо не тільки його змістовна частина, але і форма — те, як він виглядає. Тому ми велику увагу приділяємо малюнкам, фотографіям і дизайнерському виконанню цього журналу. Насправді, нам здається, що крім усього, це ще й красивий журнал.

Ми завершили наше знайомство з розумним, красивим і добрим журналом. Ми щиро віримо, що наш читач саме такий — розумний, красивий і добрий.

Журнал “Фамілія” чекає зустрічі з нашим читачем. Приєднуйся до нас!

Сайт журналу “Фамілія”: familiya.kiev.ua

“Фамілія” на Facebook: facebook.com/FamiliyaOnline

Переглянути всі відео на YouTube-каналі УПЦ

Просмотров: 226