Зло засідає в душі так, як популярна пісня в голові. Але треба жити за Божими Законами, тоді Богородиця радо допомагатиме нам – Блаженніший Митрополит Онуфрій

Буває в житті так, що зло наче липне до нас, але треба від злого відвертатися до доброго, змушувати себе любити Бога і ближнього, молитися, поститися, допомагати сиротам і вбогим.

До цього Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав у день свята на честь ікони Божої Матері «Услишательниця», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.


«Матір Божа є красою неба, тому що Вона “чесніша від Херувимів і незрівнянно славніша від Серафимів”, і є помічницею всім нам. Немає такої людини, про яку б Матір Божа не піклувалася, і блаженна та людина, яка це знає та яка вдячна Божій Матері за Її молитви», – зазначив Предстоятель.

За словами Його Блаженства, Пресвята Богородиця завжди перебуває з нами у скорботах і хворобах, але Її допомога тоді дієва, коли ми звертаємося до Неї зі щирими молитвами.

«Коли ми просимо Божу Матір: “Допоможи нам, помолися за нас, спаси нас!”, тоді Вона молиться за нас Спасителю. І Господь дає нам велику, всесильну благодать, що зміцнює нас у наших випробуваннях, які ми переносимо під час нашого земного життя», – додав він.

Митрополит Онуфрій також наголосив, що через ікону «Услишательниця» Матір Божа показує нам, що Вона завжди чує нас, тільки нам треба жити достойно.

«Треба бути чутливими до свого спасіння, треба жити уважно, треба дивитися, що добре, а що зле, і від злого відвертатися до доброго. Бо, звичайно, що в житті буває так, що зло само липне до нас, а добро, скільки ми не хочемо йому навчитися, зробити його, дається нам насилу», – продовжив владика свою думку.

Блаженніший владика пояснив, яким саме чином легше боротися зі злом, та провів наступну паралель між піснею і молитвою.

«Буває, людина почула якусь пісню, і вона засіла в голові – крутиться, крутиться… А молитва, яку людина читає кожен день і старається читати всім серцем, всією душею, не заходить так у розум. Тому що людина більш схильна до зла, і зло до нас легше приліпляється, ніж добро. Але ми повинні змушувати себе любити Бога перш за все, любити ближнього, прощати ближньому, молитися, поститися, робити добрі справи, допомагати сиротам, вдовам, престарілим людям».

Коли ми так будемо жити, то, на переконання Предстоятеля, «Божа Матір буде нас слухати з радістю, буде нам допомагати з радістю».

А водночас Архіпастир заспокоїв: «Якщо людина грішить, то Вона не відвертається, а зі скорботою молиться за таку людину».

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрий закликав жити за Божими Законами, які є вічні та досконалі. «Коли ми будемо намагатися жити за Євангелієм, тоді буде Боже благословення на нас, і Матір Божа буде покривати нас Своїм молитовним покровом, і ми сподобимося в майбутньому віці вічного спасіння», – підсумував він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1208