Світ віри очима дитини. Учні недільних шкіл з 18-ти єпархій УПЦ взяли участь у відеоконкурсі «Храми нашого дитинства» (+відео)

Підсумки Першого Всеукраїнського дитячого відеоконкурсу «Храми нашого дитинства» підвели 6 жовтня 2020 року в православному благодійному фонді «Фавор». Всього в конкурсі взяло участь 36 творчих колективів недільних шкіл УПЦ з різних куточків України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами організаторів, метою конкурсу було дати можливість дітям зняти відеоролики про життя своїх храмів і недільних шкіл, показати світ віри дитячими очима.

Згідно з умовами конкурсу, учні недільних шкіл повинні були розповісти (показати), чим незвичайний і цікавий їх храм, яка його історія та історія місцевості, де він розташований; за що вони люблять свій храм і яку участь у його житті беруть; які особливості навчального процесу та викладання в їх недільній школі. При цьому автори відео повинні були вкластися в 3 хвилини.

Кращі ролики відібрало професійне журі, до якого увійшли: генеральний продюсер телеканалу «Зоряний» Василь Кіба (голова журі), режисер і сценарист Андрій Раднюк, телеоператор Віталій Мельник, директор БФ «Фавор» протоієрей Олександр Сорокін і керівник благодійного проекту «Наша Лепта» протоієрей Володимир Косточка.

«Всі роботи без винятку вийшли різноманітними, цікавими і пізнавальними. Вони змогли залучити глядача в атмосферу дитинства, дружби, любові до Бога і ближніх. Ми побачили, як багато чудових, талановитих дітей в нашій Церкві. Побачили священників і педагогів, які вкладають душу в роботу з дітьми, розкриваючи їм прекрасний і дивовижний світ Православ’я», – відзначили члени журі.

Кращі відео були визначені в трьох номінаціях: «Драматургія» (розкриття теми конкурсу, традиційність, місіонерство), «Креатив» (креативність, новий погляд), «Самобутність» (щирість, самобутність). Переможцям передадуть ноутбуки «Lenovo».

Також шляхом голосування онлайн-користувачів був визначений ролик – володар глядацьких симпатій. Його автори отримають портативну bluetooth-колонку «AIR MUSIC Flip». Такий же подарунок чекає авторів відео, який найбільш сподобався співробітникам БФ «Фавор».

Крім того, кожен хто надіслав ролик колектив отримає «Диплом учасника конкурсу».

У планах БФ «Фавор» провести ще один відеоконкурс для недільних шкіл «Від Святого Миколая до Різдва». Програма, умови і дата проведення конкурсу будуть оголошені додатково на офіційному сайті фонду та його сторінках в соцмережах.

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ «ХРАМИ НАШОГО ДИТИНСТВА»

Номінація «Драматургія»

Ролик «Храм мого дитинства» недільної школи Свято-Іоанно-Богословська храму в смт. Демидівка Рівненської єпархії:

Номінація «Креатив»

Ролик «Поліна Павлівна змінює професію» недільної школи Свято-Успенського храму в м Костянтинівка Горлівської єпархії:

Номінація «Самобутність»

Ролик «Історія храму “Всіх Святих”» недільної школи храму на честь Всіх Святих с. Анадоль Донецької єпархії:

Володар глядацьких симпатій

Ролик «Дорога добра» недільної школи Свято-Покровського храму с. Петродолинське Одеської єпархії:

Володар спеціального призу від БФ «Фавор»

Ролик «Хрестопіль» недільної школи храму на честь великомученика Димитрія Солунського в м Крижопіль Могилів-Подільської єпархії:

Всі надіслані на конкурс відео можна знайти на Youtube-каналі фонду «Фавор».

За матеріалами сайту «Фома в Україні»

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 273