Священники Полтавської, Тульчинської та Житомирської єпархії звершили відспівування загиблих на Харківщині курсантів

6-7 жовтня 2020 року священнослужителі Полтавської, Тульчинської та Житомирської єпархії звершили відспівування військовослужбовців і курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба. Молоді хлопці стали жертвами авіакатастрофи військово-транспортного літака Ан-26Ш, який 25 вересня виконував навчально-тренувальний політ і впав на відстані двох кілометрів від військового аеропорту Чугуєва на Харківщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

6 жовтня в місті Миргрод Полтавської області попрощалися з трагічно загиблим під Чугуєвом військовослужбовцем і курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба Андрієм Роспотнюком.

З благословіння митрополита Полтавського і Миргородського Филипа чин відспівування загиблого звершив настоятель Іоанно-Богословського храму міста Миргород протоієрей Петро Товстяк.

Андрій Роспотнюк, який лише місяць тому відсвяткував двадцять перший день народження, з дитинства уявляв себе військовим, мріяв захищати простори українського неба. Миргородська гімназія, Чугуївський військовий ліцей, Харківський університет – Андрій виховував у собі сильні риси характеру та офіцерські чесноти, був відважним, людяним і справедливим. Близькі цінували його за доброту і відкритість, почуття гумору, щирість і гідність.

Полтавська єпархія висловлює щирі співчуття рідним та близьким спочилого курсанта та підносить посильні молитви за новопреставленого раба Божого Андрія.

7 жовтня у с. Новоживотів Оратівського району Вінницької області попрощалися з трагічно загиблим під Чугуєвом курсантом Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба Максимом Хом’ячуком.

З благословіння митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана відспівування курсанта Максима здійснили священнослужителі Оратівського церковного округу Тульчинської єпархії.

Тульчинська єпархія висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого курсанта та підносить посильні молитви за новопреставленого раба Божого Максима.

7 жовтня у Свято-Кирило-Мефодіївському храмі в Озерному Житомирської області відбувся чин відспівування загиблого в авіакатастрофі під Чугуєвом курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба Дмитра Студінського.

У співслужінні духовенства заупокійну молитву очолив настоятель храму, благочинний Житомирського району протоієрей Димитрій Новіцький.

Після завершення чину похорону отець Димитрій звернувся до рідних загиблого із словом співчуття.

Нагадаємо, 6 жовтня священнослужителі Богодухівського благочиння Харківської єпархії звершили відспівування загиблого під Чугуєвом молодшого сержанта Андрущенко Дмитра Романовича.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 633