«Карантин вихідного дня»: віруючим знову заборонять відвідування храмів?

Голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький пропонує запровадити в Україні “карантин вихідного дня”, у який українці повинні будуть сидіти вдома. Відповідну заяву він зробив в ефірі програми “Право на владу” 8 жовтня 2020 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка”, — сказав М. Радуцький.

Дану ідею у своєму telegram-каналі прокоментував протоієрей Миколай Данилевич. Священник припустив, що «крім магазинів, торгових центрів і іншого,  вони хочуть знову заборонити людям ходити до храмів».

«Але вже і так очевидно, що велика частина хворих людей заражається не в храмах, куди реально ходить в середньому 3% населення (якщо зараз навіть не менше, у зв’язку з ковідом), і то один раз в тиждень, а саме в інших місцях, які люди відвідують набагато частіше. Заходи, звичайно ж, треба приймати. Але адекватні й результативні», — підкреслив він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2571