Напередодні свята Собору отців Ближніх печер Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

10 жовтня 2020 року, напередодні Неділі 18-ї після П’ятидесятниці та свята Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані.

Уперше святкування на честь святих, мощі яких спочивають в Антонієвих печерах, встановлене у 1670 році. При поновленні печер, пошкоджених землетрусом, було відкрито кілька мощей стародавніх подвижників і влаштований храм в честь Воздвиження Чесного Хреста. У Соборі святкується пам’ять преподобних Антонія Печерського, Агапіта, Аліпія, Іллі Муромця, Іуліанії Ольшанської, Нестора Літописця та багатьох інших святих. У 1886 році свято Собору Ближніх печер перенесли на 28 вересня (11 жовтня – новий стиль) відповідно до святкування пам’яті Собору святих Дальніх печер (11 вересня).

Завтра Предстоятель звершить Божественну літургію на площі перед Успенський собором. Початок богослужіння о 8:30.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив освячення храму на честь святого апостола Іоанна Богослова в Одесі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1360