Предстоятель очолив святкові богослужіння з нагоди свята Собору преподобних отців Ближніх печер (+фото, відео)

11 жовтня 2020 року, у Неділю 18 після П’ятидесятниці та день свята на честь Собору преподобних отців Києво-Печерських, які у Ближніх печерах спочивають, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, духовенство монастиря та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир пояснив вірянам євангельське оповідання про чудесну ловитву риб, розповів про суть чернечого подвигу, про необхідність християнам навчатись смирення та молитві.

За богослужінням була піднесена особлива молитва про лікарів та припинення епідемії коронавірусу.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію студента II курсу магістратури Київської духовної академії Афанасія Сорохана.

Після Божественної літургії відбувся святковий хресний хід. Архієреї, духовенство, братія обителі та віряни на чолі з Предстоятелем пройшли з молитвою до Ближніх печер, де було звершено молебень преподобним Києво-Печерським.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2970