Предстоятель очолив Божественну літургію у день престольного свята Покровського монастиря столиці (+відео)

14 жовтня 2020 року, у день свята Покрову Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському соборі Свято-Покровського жіночого монастиря столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, єпископ Бородянський Марк, духовенство та гості обителі у священному сані. За богослужінням молилась настоятелька монастиря ігуменя Калісфенія з сестрами, парафіяни та паломники обителі.

На малому вході Блаженніший владика відзначив богослужбовою нагородою клірика монастиря ієрея Ростислава Валіхновського. За труди на благо Церкви та з нагоди особистого ювілею Предстоятель нагородив ігуменю Калісфенія орденом преподобного Іова Почаївського I ступеня.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до вірян зі словом проповіді.

За богослужінням піднесли особливі молитви про лікарів та припинення епідемії коронавірусу.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив хіротонії студентів II курсу магістратури Київської духовної академії: священницьку над дияконом Афанасієм Сороханом, дияконську – над Серафимом Збіглі.

Після Божественної літургії Блаженіший владика очолив чин славлення перед іконою Покрову Пресвятої Богородиці. Насамкінець Архіпастир привітав вірян зі святом та благословив усіх.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій освятив храм на честь преподобного Онуфрія Великого у Вільшанському монастирі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3431