У Тульчинській єпархії освятили храм на честь Покрову Богородиці

14 жовтня 2020 року, у день свята Покрову Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, з благословення митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, єпископ Ладижинський Сергій, вікарій Тульчинської єпархії УПЦ звершив освячення храму та Божественну літургію в Покровському храмі села Пилява Тиврівського району Вінницької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку в фейсбук єпископа Ладижинського Сергія.

За богослужінням Його Преосвященству співслужили благочинний Тиврівського церковного округу протоієрей Анатолій Моспанко і духовенство благочиння.

Єпископ Сергій подякував настоятелю храму ієрею Ростиславу Гера за труди на ввіреному йому послуху.

За богослужінням, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ієрей Григорій Крочак був удостоєний сану протоієрея.

Владика привітав духовенство та парафіян з престольним святом. Вперше за 100 років тут було звершено архієрейську Божественну літургію.

Нагадаємо, минулого тижня храми на честь Покрову Пресвятої Богородиці освятили в Харківській, Черкаській та Чернівецькій єпархіях.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 570