Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з Президентом України

Релігійні діячі обговорили з Президентом В. Зеленським протидію COVID-19, участь у роботі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у сфері гуманітарних питань та інші актуальні питання сьогодення.

19 жовтня 2020 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у зустрічі Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій з Президентом України Володимиром Зеленським. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зустріч відбулася на запрошення Президента Володимира Зеленського, під час якої він у першу чергу попросив релігійних діячів допомогти у протидії поширенню COVID-19 в Україні.

Як інформує сайт Президента, Володимир Зеленський закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – наголосив Глава держави.

Зазначається, що В. Зеленський також подякував релігійним діячам за участь у роботі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на сході України та висловився за їх долучення до роботи ТКГ у сфері гуманітарних питань, зокрема взаємного звільнення утримуваних осіб, доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання на тимчасово окупованих територіях тощо.

Присутні представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій запевнили, що максимально вживають та вживатимуть заходів для дотримання карантинних рекомендацій, зокрема й щодо соціального дистанціювання задля зменшення ризиків поширення коронавірусної хвороби.

Сайт президента передає, що при деяких церквах і релігійних організаціях запроваджено соціальні ініціативи із закупівлі та передачі харчів і всього необхідного літнім людям та малозабезпеченим з метою зменшення їхніх соціальних контактів із потенційно хворими людьми.

Нагадаємо, в Українській Православній Церкві постійно моляться про припинення «згубної пошесті і смертоносної зарази» та допомагають літнім людям, медикам та нужденним в умовах пандемії.

14 жовтня на території скиту в Одеській єпархії відкрили пункт екстреної медичної допомоги.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2274