За статтю про Почаївську Лавру проти газети Верховної Ради «Голос України» відкрили кримінальну справу

Печерський районний суд м. Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора почати кримінальне розслідування за фактом вчинення службовими особами державного друкованого видання «Голос України» злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального кодексу України (розпалювання релігійної ворожнечі, приниження релігійних почуттів громадян України ‒ вірян Української Православної Церкви). Відповідне рішення суд ухвалив 12 жовтня 2020 року, за депутатським запитом від представників партії «Опозиційна платформа – За життя». Про це повідомляє сайт партії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розпочато досудове розслідування стосовно службових осіб друкованого видання, дії яких спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та принижують гідність парафіян УПЦ, що є недопустимим у правовій державі.

Одночасно повідомляється, що за цією ж статтею ДБР проводиться досудове слідство стосовно ексспікера А. Парубія за завідомо необґрунтоване звинувачення та приниження людської гідності священнослужителів і парафіян УПЦ східного обряду.

«Така дискримінація державним виданням є образою людської гідності мільйонів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями та мовою богослужіння, що недопустимо у правовій державі та є злочином. Ми стаємо свідками того, що політика Порошенка (її втіленням стали отримання томосу та рейдерські захоплення храмів і майна УПЦ – єдиної канонічної православної церкви в Україні) сьогодні продовжується і командою Зеленського. По суті, йдеться про нав’язування псевдодержавної політики розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті й образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями. <…> Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова. Рівноправність громадян незалежно від їх ставлення до релігії гарантована Законом України. Ми відстоюємо ідеологію рівності та незалежності Українського народу, і горе-ідеологи, які проповідують розкол суспільства за релігійною та мовною ознаками, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», – йдеться у повідомленні.

1 вересня 2020 року в державному друкованому засобі масової інформації «Голос України» було опубліковано статтю оглядача газети Світлани Чорної під назвою «Почаївська лавра ‒ форпост “русского мира”», зміст якої побудований на звинуваченнях Української Православної Церкви, по суті, у протиправних діях як «головної ударної сили агресора». Через кілька днів скандальну публікацію з сайту видалили.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1497