На Рівненщині суд відмовився виселяти священника УПЦ з церковного будинку

22 жовтня 2020 року Березнівський районний суд Рівненської області розглянув позов від громади “ПЦУ” про виселення священника Поліської єпархії УПЦ з церковного будинку у селі Поліське та відмовив в його задоволенні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Інтереси “ПЦУ” в суді представляв адвокат і голова парафіяльної ради пан Дзюбук, обидва вимагали виселити з церковного будинку протоієрея Степана Корольчука, його дружину та п’ятьох дітей, які проживають в будинку з 1999 року і мають право власності на будівлю.

«Вся цинічність цього позову полягає в тому, що людей хочуть позбавити житла, не маючи для цього жодних підстав, – коментує Раїса Приходько, правозахисниця Поліської єпархії УПЦ. – Позивачі навмисне не вказали, що в будинку, крім дорослих, проживає ще двоє малолітніх дітей».

Основними аргументами, якими апелювали представники “ПЦУ” в суді, розповідають очевидці, є те, що релігійної громади УПЦ, після так званого добровільного переходу у 2019 році, нібито не існує, а значить і священнику УПЦ не місце в селі.

«Громада УПЦ села Поліське нараховує 350 осіб, а це майже втричі більше, ніж задекларували прихильники ПЦУ своїх людей на так званих парафіяльних зборах», – коментує протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з врегулювання міжконфесійних суперечок при Поліській єпархії УПЦ.

Заслухавши аргументи обох сторін, районний суд виніс рішення відмовити в задоволенні позову громаді “ПЦУ”.

Нагадаємо, на Рівненщині у с. Поліське прихильники “ПЦУ” намагалися вигнати з дому священника з родиною.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1252