Допомогти відновити довіру — віцепрем’єр пояснив завдання священників у ТКГ

До роботи в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі планують залучити представників релігійних організацій. Про це заявив віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час Спеціального київського безпекового форуму 23 жовтня 2020 року та пояснив їхнє завдання, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на РБК-Україна. 

О. Резніков зазначив, що священники мають хороший досвід у відновленні довіри.

“Ви ж розумієте, що складні переговори мають на увазі, в тому числі складні діалоги. Одне із завдань на порядку денному — це зниження рівня страху в суспільстві та відновлення довіри. Представники церков мають хороший досвід ведення таких переговорів, спілкування з людьми, для того, щоб допомогти налагодити інклюзивний внутрішній діалог”, — сказав він.

За його словами, це гарна ідея, і поки уряд має позитивну реакцію від представників конфесій.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у зустрічі ВРЦіРО з Президентом України, на якій Володимир Зеленський запропонував залучити в ТКГ представників релігійних організацій. За його словами, вони будуть займатися гуманітарними питаннями.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 273