Про професію лікаря як спосіб життя — інтерв’ю з директором Національного інституту хірургії та трансплантології, професором О. Ю. Усенком (відео)

Знаменитий лікар, хірург і святий Православної Церкви архієпископ Лука (Войно-Ясенецький) жив за принципом «Светя другим, сгораю сам». Яке місце займає подвиг самопожертви у сьогоднішнього лікаря? Що пригнічує і що підтримує?

Сучасна трансплантологія дозволяє надати дієву допомогу багатьом хворим, які раніше були б приречені на неминучу смерть або важку інвалідність. Разом з тим розвиток даної галузі медицини, збільшуючи потребу в необхідних органах, породжує певні моральні проблеми. Яким чином Церква може допомогти в цій справі?

«Про важливе» бесіда головного редактора журналу «Фома в Україні» протодиякона Олександра Карпенка з директором Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова, доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України — Олександром Юрійовичем Усенком.

Цим інтерв’ю ми продовжуємо спільний проект Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ та православного журналу “Фома в Україні”.

Триває передплата на щомісячний православний журнал «ФОМА в Україні» на 2021 рік. Підписка — найнадійніший і зручний спосіб стати постійним читачем, чудовий подарунок тим, кого ви любите! Подробиці телефоном в Києві 599-45-48 і на сайті foma.in.ua.

Запитуйте «Фому в Україні» в храмах вашого міста, оформлюйте поштову передплату (це можна зробити, не виходячи з дому).

«ФОМА в Україні» – журнал для тих, хто хоче вірити!

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 225