В Іверському жіночому монастирі Донецька відсвяткували престольне свято

26 жовтня 2020 року, в день Іверської ікони Божої Матері, Іверський жіночий монастир міста Донецька, який постраждав в результаті обстрілів у 2014 році, відсвяткував своє престольне свято. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Донецької єпархії.

Як відзначають в єпархіальній пресслужбі, обитель має три престольні дні в році: 25 лютого, вівторок Світлої седмиці та 26 жовтня.

«У ці дні з 2016 року, з почуттям надії на швидке повернення монастирського життя в нормальне русло, стікаються православні жителі Донецька. Тут по-особливому відчувається материнська молитва Пресвятої Богородиці про своїх чад, як говорять про це ті, хто хоча б раз побував в пораненому війною монастирі, хто допоміг насельницям хоча б трохи в справі відродження зганьбленої святині», – йдеться у повідомленні.

Богослужіння престольного дня розпочалося з водосвятного молебню з читанням акафісту Пресвятій Богородиці. Божественну літургію, яка в черговий раз об’єднала в єдине Тіло Христове віруючих, очолив протоієрей Сергій Саньков, настоятель Миколаївського храму селища Григорівка.

Як повідомляється, поруч біля зруйнованого Іверського храму будують нову церкву, «даруючи впевненість парафіянам і прочанам в настанні стабільної мирного життя», «проте численні сліди від мін і снарядів не дають до кінця спокійно перебувати в цьому місці, не згадуючи страшні події останніх років».

Іверський жіночий монастир розташований недалеко від руїн донецького аеропорту і постраждав в результаті обстрілів у 2014 році. Насельниці обителі врятували шанований список Іверської ікони, і тепер православні можуть щодня молитися перед ним у Миколаївському архієрейському соборі Донецька про якнайшвидше відновленні миру в регіоні та відродження зруйнованого монастиря.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 357