Відбулося відкриття виставки до 30-річчя самостійності УПЦ: «Українська Православна Церква в служінні Богу і людям»

27 жовтня 2020 року, в рамках ХІІ Міжнародної науково-практичної конференції, що проходить у Київській духовній академії і семінарії, в церковно-археологічному музеї відбулося відкриття виставки, приуроченої до 30-річчя дарування Грамоти Святішого Патріарха Алексія II про незалежність і самостійність УПЦ в управлінні «Українська Православна Церква в служінні Богу і людям». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Організаторами виставки виступили: Українська Православна Церква, Київська духовна академія і семінарія та Музей «Православна Україна».

Відкриття виставки відвідали: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Синодального відділу у справах сім’ї митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, проректор із виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, члени адміністрації, викладачі, учні Київських духовних шкіл, а також гості наукового форуму.

Відкриття виставки висвітлювали центральні телеканали України, а також інші ЗМІ.

Голова Синодального відділу «Церква і культура» та співорганізатор заходу ігуменя Серафима (Шевчик) розповіла присутнім про виставку та її мету, а також зосередила увагу на експонатах, що представлені на виставці.

Так, зокрема, на виставці представлені унікальні експонати, що зібрані для показу вперше. Серед них нагороди і подарунки, які в різні часи подарували Предстоятелі Помісних Православних Церков Предстоятелям Української Православної Церкви, нагороди єпископату та духовенству, панагії, хрести і медалі, присвячені ювілейним датам УПЦ, рідкісні видання, що вийшли малим друком, сувеніри ручної роботи і численні історичні фото.

Митрополит Антоній подякував ігумені Серафимі та всім організаторам за роботу над створенням виставки, а також вказав, як змінилась Українська Православна Церква з моменту дарування Благословенної Грамоти.

Після цього присутні архієреї відповіли на питання ЗМІ, а всі охочі змогли оглянути представлені на виставці експонати.

Виставка буде працювати до початку 2021 року. Вхід вільний.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 451