Єпископ Афанасій освятив храм у Скобелці на Волині, який побудували замість захопленого “ПЦУ”

27 жовтня 2020 року з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, єпископ Афанасій освятив престол і звершив першу Божественну Літургію у Свято-Миколаївській парафії села Скобелка Горохівського району Волинської області. Церкву побудували замість захопленої представниками «ПЦУ» за чотири місяці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Волинської єпархії.

Владиці співслужили благочинний Горохівського округу протоієрей Валерій Пилипчук, настоятель ієрей Назарій Філіпович і духовенство Волинської, Рівненської, Київської єпархій.

Минулого року релігійна громада села Скобелка залишилася без храму, однак зберегла своє існування. Менш як пів року тому віряни розпочали будівництво нової церкви, де віднині й будуть звершуватися богослужіння.

«Позбавлені храму, але не віри, відірвані були від стін храму попереднього, але лишилися з Господом, замість земного – обрали духовне. Чимало трудів було зроблено для того, щоб в маленькому селі повстав новий храм. Довелося пройти безліч спокус і випробувань, які увінчалися спільним духовним піднесенням і торжеством. З допомогою благодійників, наполегливою працею настоятеля ієрея Назарія, всіх парафіян, від маленького до найстаршого, які доклали безліч зусиль при будівництві храму, який є свідченням істини чистоти Святого Православ’я», — йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби.

Після завершення богослужіння владика привітав парафіян з освяченням храму, настоятель подякував владиці та всім присутнім за спільну молитву. Парафіяни привітали настоятеля з Днем Ангела і ювілеєм — 30-річчям. Після чого відбулася спільна трапеза.

Як розповів у коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ ієрей Назарій Філіпович, завдяки парафіянам та небайдужим людям, новий храм був зведений за чотири місяці.

«Після того, як представники “ПЦУ” захопили церкву, з часом вони позбавили нас і церковного будинку, який став місцем для молитви.  Увесь цей час ми звершували богослужіння в будинках парафіян. А в липні цього року почали будувати новий храм», — сказав священнослужитель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1500