На Миколаївщині поліція затримала двох нетверезих грабіжників храму

27 жовтня 2020 року правоохоронці затримали двох нетверезих чоловіків, які, ображаючи та погрожуючи священнику, пограбували храм УПЦ в м. Первомайськ Миколаївської області. Про це повідомили у Відділі комунікації нацполіції Миколаївської області, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Про пограбування храму поліції розповів настоятель. За словами священнослужителя, зранку двоє незнайомців у нетверезому стані прийшли до храму та забрали церковне майно, висловлюючись на його адресу нецензурною лайкою з погрозами застосувати фізичну силу.

Правоохоронці встановили злодіїв та затримали їх у порядку ст. 208 КПК України. Ними виявились місцеві мешканці 38 та 58 років, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались.

Зі слів чоловіків, на злочин їх спонукала незгода з побудовою церкви.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж», що передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від чотирьох до шести років.

Наразі вирішується питання оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Слідство триває.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 171