Одеська та Білоцерківська єпархії передали гуманітарну допомогу постраждалим від лісових пожеж на Луганщині (+відео)

28 жовтня 2020 року Одеська єпархія за підтримки Благодійного Фонду «Покров і Милосердя», а також за сприяння губернатора Одеської області М.Куція відправила гуманітарну допомогу погорільцям у Луганській області – кілька тонн теплого одягу й продуктів, меблі. Допомогу постраждалим від пожеж на Луганщині також відправила Білоцерківська єпархія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

Після молебню машина з гуманітарним вантажем – а це зібрані вірянами Одеської єпархії кілька тонн теплого одягу, продуктів, засобів гігієни та меблі – відправилася на Схід, як повідомив у фейсбук М.Куцій.

«Випробування, що спіткало Україну, – зазначив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел після звершення молебню, – закликає її христолюбивий народ до покаяння і виправлення життя, дає можливість розкрити свої християнські чесноти, проявити милосердя і співчуття до нужденних».

Як зазначили в Одеській єпархії, одразу після спалаху пожеж на Луганщині в усіх храмах Одеської єпархії митрополит Агафангел благословив «піднести до Господа ревні молитви про припинення лиха, про спасіння і якнайшвидше одужанні постраждалих та за упокій трагічно загиблих». Також терміново було оголошено збір гуманітарної допомоги для погорільців: фінансових коштів, продуктів, теплих речей, предметів першої необхідності, аби найближчи часом доставити ​​в постраждалі від пожеж райони Луганської області.

У пресслужбі єпархії нагадали, що з початку жовтня Соціальним відділом Одеської єпархії вже було зібрано понад 28 тонн гуманітарної допомоги і понад 600 тисяч гривень фінансової допомоги, яку адресно розподілять постраждалим жителям. І цього разу вантаж з необхідними речами вирушив на Луганщину до людей.

З благословення митрополита Білоцерківського і Богуславського Августина, Білоцерківська єпархія також відправила гуманітарну допомогу жителям Луганщини,  які постраждали внаслідок лісових пожеж

Гуманітарний вантаж у м. Горське Луганської області супроводжував клірик Спасо-Преображенського кафедрального собору у м. Біла Церква протоієрей Андрій Черниш.

Нагадаємо, що погорільці все ще потребують допомоги. У Сєверодонецькій єпархії не припиняється збір і закупівля гуманітарної допомоги постраждалим від пожежі жителям селищ в околицях Сєверодонецька. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 224