Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив співчуття Патріарху Сербському Іринею у зв’язку з кончиною митрополита Амфілохія

Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій висловив співчуття Святішому Іринею, Архієпископу Печському, Митрополиту Бєлград-Карловацькому, Патріарху Сербському у зв’язку з кончиною митрополита Чорногорсько-Приморського Амфілохія.

«З великим сумом ми сприйняли звістку про завершення земного життя Високопреосвященнішого митрополита Чорногорського і Приморського Амфілохія — великого архіпастиря та ієрарха Вашої Найсвятішої Церкви. Владика Амфілохій пройшов великий життєвий шлях, але у будь-яких обставинах виявляв непохитну вірність Богу і завжди вчиняв за Божим законом», — йдеться в листі.

Блаженніший Митрополит Онуфрій згадує, що під час недавнього перебування в Чорногорії побачив «єдність віруючого народу зі своїм архіпастирем, стійкість владики в питаннях відстоювання чистоти віри й захисту Церкви, гарячу молитву митрополита Амфілохія за свою паству».

«Ваша Святосте! Прийміть братські співчуття у зв’язку з втратою, яка спіткала Вашу Святу Церкву. Шанобливо передаємо наші співчуття кліру і пастві Чорногорсько-Приморської митрополії. Молимося за нашого побратима, щоб Господь упокоїв душу його, идеже праведнии упокояются. Вічна пам’ять дорогому владиці Амфілохію!», — написав Предстоятель Української Православної Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6259