На Волині та Буковині ієрархи підтримують своїх парафіян, які постраждали від рейдерства “ПЦУ”

Вікарний архієрей Волинської єпархії очолив урочистості з нагоди престольного свята гонимої парафії в с. Доросині, керуючий Буковинської єпархії освятив оновлений після ремонту храм парафії в с. Ошихліби. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Волинську та Чернівецьку єпархії.

31 жовтня 2020 року, з благословення архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, єпископ Камінь-Каширський Афанасій очолив урочистості з нагоди престольного свята парафії на честь апостола і євангеліста Луки в с. Доросині Рожищенського району Волинської області. Соборне богослужіння звершили у «храмовій хатинці», де продовжили звершувати служіння Господу православні християни села Доросині після того, як минулого року їхній храм відібрали.

Владиці співслужили благочинний округи протоієрей Михаїл Лесик, колишній настоятель храму протоієрей Володимир Яцишин, настоятель священник Анатолій Дем’янчук та клірики Волинської єпархії. За богослужінням молилася велика кількість віруючих, які прибули розділити свято гонимої парафії.

Владика Афанасій очолив Всенічне бдіння, після чого звершив водосвятний молебень та Божественну літургію. Після завершення Літургії священнослужителі разом з паствою звершили традиційний Хресний хід, опісля якого окропили усіх святою водою.

Наприкінці богослужіння єпископ Афанасій привітав усіх з престольним святом та закликав на усіх Боже благословення. Настоятель подякував владиці, собору духовенства, прихожанам й гостям свята за спільну молитву.

1 листопада митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення нового престолу і оновленого храму на честь святих рівноапостольних Костянтина і Олени в селі Ошихліби Кіцманського району Чернівецької області.  Тут парафія постраждала від церковного рейдерства розкольників, які забрали новий кам’яний храм.

Віруючі моляться в старому дерев’яному храмі, який знаходиться поруч з новим кам’яним. Після ремонту, віряни запросили керуючого єпархією освятити оновлену церкву.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив Літургію і привітав прихожан зі святом. Благодійників храму і настоятеля відзначили церковними нагородами.

«Золото, яке знаходять старателі, буває з камінчиками і домішками. Його треба очистити. Що робить ювелір? Через вогонь пропускає його. Ось ви сьогодні в очах Божих є тим найдорожчим золотом, яке очищено вогнем випробувань», – сказав владика Мелетій у своєму архіпастирському слові.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3587