Відбулася VІІІ Всеукраїнська конференція керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї

29 жовтня 2020 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Місія Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провела VІІІ Всеукраїнську конференцію керівників єпархіальних відділів УПЦ у справах сім’ї. У зв’язку із  карантинними обмеженнями захід відбувся в онлайн-режимі на електронній платформі Zoom. Про це повідомляє Інформаційно-просвітнцький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Місії.

Захід очолив Голова Місії, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. У своєму слові владика передав учасникам конференції благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. А також підбив підсумки роботи Місії протягом 2020 року.

Зокрема, у своєму слові Його Високопреосвященство, зазначив: «Важливість роботи єпархіальних сімейних відділів полягає у виваженій конструктивній та методологічно наповненій діяльності, що дасть змогу охопити якомога більше вірян, донести до них потребу сімейних цінностей, які базуються на євангельських істинах. А також, дасть змогу активізувати для суспільства цінність самої сім’ї, як Малої Церкви.»

Заступник Голови Місії, священник Іоанн Ружицький у своєму слові зосередив увагу учасників конференції на проведенні заходів щодо популяризації сімейних цінностей в українському суспільстві. Отець Іоан наголосив: «Проведення різноманітних заходів у масштабах цілої єпархії дасть можливість залучити активних вірян до роботи єпархіальних відділів, виявити волонтерів та помічників у справі сімейного служіння, а також, акцентує увагу суспільства на збереженні традиційних сімейних цінностей».

З доповіддю: “Сім’я в умовах пандемії: аспекти роботи з сім’ями на парафії” виступив голова відділу у справах сім’ї Львівської єпархії протоієрей Михаїл Коник. У виступі учасників конференції було ознайомлено із ситуацією щодо сім’ї у світовому та загальноукраїнському вимірі під час пандемії. Підсумовуючи свій виступ, отець Михаїл запропонував в умовах карантинних обмежень для зручності роботи з сім’ями на парафіях створити т. зв. «базу даних» найбільш вразливих сімей та вивчити яким ресурсом володіє парафія, зокрема, матеріальна підтримка, духовна тощо.

Голова відділу у справах сім’ї Мукачівської єпархії протоієрей Олександр Онисько розповів про заходи проведені відділом у 2020 році та ознайомив учасників конференції із сімейно-соціальним проектом “Я ХОЧУ ЖИТИ”, який покликаний захищати життя ненароджених дітей.

Голова сімейного та молодіжного відділів Володимир-Волинської єпархії архімандрит Ніфонт (Омельчук) у своєму виступі запропонував провести онлайн-курси для сімей священнослужителів щодо питання сім’ї та роботи з сім’ями на парафії.

Загалом участь в заході взяли 18 керівників єпархіальних відділів з питань сім’ї. В ході роботи кожен учасник розповів про стан справ у ввіреному йому відділі, про розробки та запровадження нових проектів на підтримку сім’ї на теренах єпархії за 2020 рік та перспективні плани розвитку своєї діяльності.

У підсумку конференції було прийняте рішення щодо проведення щоквартальних онлайн-нарад Місії з керівниками профільних єпархіальних відділів, а також створені дві робочі групи щодо напрацювання стратегії діяльності з питань захисту ненароджених дітей та інша, щодо розробки програми та впровадження онлайн-курсу для сімей священнослужителів з питань сім’ї та роботи з сім’ями на парафіях.

Також, були розглянуті перспективи розширення взаємодії у реалізації спільних проектів на підтримку сім’ї між Місією та єпархіальними відділами у справах сім’ї у 2021 році.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 444