Предстоятель очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця

8 листопада 2020 року, напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Преподобний Нестор Літописець є небесним покровителем Київської духовної академії. У день його пам’яті в духовних школах відбувається урочистий річний акт. У 2012 році, до 20-річчя відновлення Київської духовної академії, встановили святкування Собору святих КДА – також 9 листопада.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр,  проректор з виховної роботи КДАіС єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, а також викладачі, випускники, студенти та гості Київський духовних шкіл у священному сані.

Богослужбові піснеспіви виконували студентські хори Київських духовних шкіл під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Туптала).

Завтра Блаженніший Архіпастир звершить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 7:30.

Нагадаємо, у Неділю 22-гу після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Літургію у Києво-Печерській Лаврі. 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3175