Тим, хто вірять Богу, не потрібні дива – Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всєї України Онуфрій сказав у своїй проповіді 8 листопада 2020 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель нагадав зміст Євангельської притчі про багатія і Лазаря (Лк. 16: 19-31) та звернув увагу на силу міцної віри і щирої молитви, що здатні творити дива.

На переконання Його Блаженства, людина в усьому рухається вірою та саме за допомогою віри крокує до Бога.

А правильно вірити та знати, яка дорога веде до Бога, за словами Архіпастиря, нас навчає Святе Письмо.

«Якщо людина вірить Святому Письму, то знаходить Бога і може себе змінити на краще. Якщо людина не вірить Святому Письму, то її віру в Бога ніщо не може зміцнити. Навіть якщо хтось воскресне з мертвих і прийде до такої людини, то вона все одно не повірить… Тому що вона повинна вірити, щоб досягти Бога», – зазначив Блаженніший владика.

Водночас, як підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій, тим, хто щиро вірують та живуть за Божественними Законами, не потрібні знамення і дива.

«Старці високого духовного життя ніколи не шукали знамень, щоб хтось воскрес із мертвих, щоб хтось їм показав диво, потряс небо і землю похитнув. Вони завжди керувалися Законом Божим – тим Законом, який Бог нам дав і який сьогодні написаний в книзі, що називається Святим Євангелієм, – відзначив владика. – Ось це для них було головним керівництвом, яке вело їх до Бога, яке вчило їх правильно вірити. <…> А вже їх віра перетворювалася на знання, тобто вони дізнавалися, що Бог є, і Бог дійсно є Любов, Милосердя, Бог є Світло, Життя, Бог є Істина».

Насамкінець Предстоятель закликав керуватися у своєму житті вірою, якій нас начває Святе Євангеліє. «Тоді ми також будемо йти тією стежиною, що веде людину до Бога, до духовної досконалості», – підсумував він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 336