У Рівненській єпархії в с. Довгошиї освячено новий храм, побудований замість захопленого

6 листопада 2020 року, у день молитовного вшанування ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» у с. Довгошиї Млинівського району Рівненської області освятили новий храм Української Православної Церкви на честь святого великомученика Георгія Побідоносця, побудований замість захопленого представниками “ПЦУ”. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Рівненської єпархії.

З благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія чин освячення очолив митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел у співслужінні вікарія Рівненської єпархії УПЦ єпископа Дубенського Пимена. Архіпастирям співслужили благочинний Млинівського округу протоієрей Василій Іванейко, протоієрей Віктор Земляний, настоятель храму священник Олександр Микитюк, та духовенство Рівненської, Сарненської, Волинської, Полтавської єпархій та Києво-Печерської Лаври.

Після захоплення місцевого храму прихильниками “ПЦУ” у лютому 2019 року, вірні УПЦ протягом року звершували богослужіння у пристосованому будинку.

31 січня 2020 року, з благословення митрополита Варфоломія було закладено наріжний камінь на початок будівництва нового храму. Завдяки небайдужим прихожанам та благодійникам невеличку церкву вдалося звести за дуже короткий проміжок часу. І вже починаючи від свята Трійці  всі богослужіння звершувалися у новозбудованому храмі.

«Основну частину коштів на будівництва церкви в Довгошиях пожертвував Андрій Біба і благодійний фонд «Фавор». Ще частину коштів зібрали місцеві жителі та віруючі небайдужі люди сусідніх парафій», – розповів настоятель отець Олександр.

Будівництвом займався місцевий житель Андрій Леошек, якого нагородили медаллю Антонія і Феодосія Києво-Печерських.

За понесені труди настоятеля храму нагородили камилавкою.

Також архієрейські грамоти отримали найактивніші трудівники парафії.

У вітальному слові митрополит Павел побажав усім присутнім берегти чистоту Православної віри, та нести посильні труди на ниві розбудови та становлення парафіяльного життя. На молитовну пам’ять владика подарував храму ікону Божої Матері «Невпиваєма чаша».

Своєю чергою священник Олександр Микитюк висловив слова вдячності архієреям, духовенству, благодійникам, гостям та парафіянам за спільну молитву та понесені труди.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4185