Архієпископ Нафанаїл відвідав гониму парафію с. Новостав на Волині

8 листопада 2020 року, у неділю 22-у після П’ятидесятниці, день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл відвідав гониму парафію с. Новостав Луцького району Волинської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Волинської єпархії. 

Православна громада, яка молилася у Свято-Успенському храмі села цього дня, вшановуючи пам’ять великомученика Димитрія Солунського та з нагоди дня освячення храму, відзначала відпуст. Після того, як церкву передали “ПЦУ”, віряни продовжують берегти благочестиву традицію та й нині по-особливому вшановують цей день.

Відтак, з цієї нагоди святкову Божественну літургію у тимчасовому храмі очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Княгининівського округу прот. Петро Приступа, завідуючий канцелярією єпархії архімандрит Паїсій (Хомич), настоятель парафії свящ. Георгій Куницький та гості у священному сані.

На малому вході керуючий єпархією возвів настоятеля храму у сан протоієрея.

Під час богослужіння лунала посилена молитва за мир в Україні та за єдність світового православ’я. Також були піднесені молитви за позбавлення від коронавірусної інфекції та здоров’я медичних працівників. Була виголошена молитва під час згубної пошесті та смертоносної зарази.

Після відпусту владика Нафанаїл привітав вірян зі святом, а також активних прихожан храму нагородив медалями Волинської ікони Божої Матері, а церковних хористів – архієрейськими грамотами.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1373