Храм в Успенці Олександрійської єпархії опечатали до рішення суду (+відео)

У п’ятницю прихильники “ПЦУ” при сприянні поліції встановили на Успенському храмі, доля якого досі вирішується в суді, свої замки.

6 листопада 2020 року Свято-Успенський храм Олександрійської єпархії в селі Успенка Онуфріївського району Кіровоградської області опечатали до рішення суду по суті конфлікту щодо права власності на культову споруду.

Як передає слова очевидців подій сайт СПЖ, в цей день прихильники “ПЦУ” у супроводі представників виконавчої служби відтіснили вірян УПЦ, які здійснювали молебень на прихрамовій території, і, за сприяння правоохоронних органів, увійшли в храм.

Посилаючись на рішення Господарського суду Кіровоградської області від 7 жовтня 2020 року, виконавча служба провела в культовій споруді опис майна, а представники “ПЦУ” встановили на ньому свої замки.

На цю постанову суду про визнання храму в Успенці за громадою ПЦУ Олександрійська єпархія Української Православної Церкви подала апеляцію, і рішення по суті конфлікту ще не винесено.

«Станом на вечір 6 листопада, після юридичних консультацій і домовленостей, Успенський храм в селі Успенка Онуфріївського району закритий і опечатаний до винесення судового рішення по суті виниклого конфлікту. Просимо святих молитов», – повідомили в Олександрійській єпархії.

Спроби відібрати храм у релігійної громади канонічної Церкви тривають з грудня 2019 року, коли жителі села за підтримки «Правого сектора» провели нібито «парафіяльні збори релігійної громади» і проголосували за перехід до “ПЦУ”.

Улітку 2020 року Кіровоградська ОДА, ігноруючи рішення релігійної Свято-Успенської громади, члени якої одностайно проголосували за вірність УПЦ, потайки незаконно перереєструвала парафію в “ПЦУ”, про що настоятель і члени приходу дізналися випадково. Релігійна громада подала заяву в поліцію для розв’язання питання в юридичному правовому полі.

11 жовтня члени “ПЦУ” спробували заволодіти храмом в Успенці, проте вірянам вдалося відстояти святиню.

Раніше, Архієпископ Олександрійський Боголєп заявив, що в Успенці твориться беззаконня, і єпархія буде відстоювати права вірян релігійної громади в с. Успенка.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 279