Триває молитовне життя в гонимих парафіях УПЦ

У Волинській єпархії у селі Брониця Камінь-Каширського району парафія, в якої відібрали храм, продовжує молитися у тимчасовій церкві та розпочала будівництво нової. В Олександрійській єпархії в с. Успенка Онуфріївського району Кіровоградської області, після опечатання храму релігійної громади УПЦ, вона продовжує богослужбове життя. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархій. 

8 листопада 2020 року  вікарний архієрей Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій звершив Чин закладки нового храму на честь Ікони Божої Матері “Скоропослушниця” у селі Брониця Камінь-Каширського району Волинської області. Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії. 

Преосвященнішому владиці цього дня співслужили благочинний Олексіївського округу прот. Богдан Андрійчук, настоятель храму ієрей Назарій Приймак та клірики Волинської і Володимир-Волинської єпархій УПЦ.

Владика освятив хрест, наріжний камінь, фундамент майбутньої будівлі та заклав пам’ятну капсулу.

На порозі майбутнього храму владику зустрічали учні недільної школи, яка у цьому році розпочала навчання при храмі.

У фундамент були закладені також мощі убієних мучеників із Лаври Савви освященного зі Святої Землі, а також камінці з Єрусалиму, Гори Афон і з Мір Лікійських від мощей святителя Миколая.

На завершення Архіпастир побажав настоятелю громади та парафіянам допомоги у подальших трудах.

Нагадаємо, що минулого року цю релігійну громаду позбавили права молитись у своєму храмі, передавши його громаді “ПЦУ”. Після захоплення храму віряни разом з настоятелем стали збиратися на молитву в приватному будинку. Згодом парафіяни побудували тимчасовий храм, у якому зараз і збираються на молитву, і вже активно розпочали будівництво типового кам’яного храму.

7 листопада, в Димитрівську поминальну суботу, протоієрей Іоанн Онисько та віряни парафії УПЦ зібралися на місцевому кладовищі села Успенка Онуфріївського району Кіровоградської області, де було звершено панахиду. Про це повідомляє пресслужба Олександрійської єпархії.

Не зважаючи на складну ситуацію з опечатаним приміщенням храму, община продовжує молитву.

Нагадаємо, 6 листопада Свято-Успенський храм Олександрійської єпархії в селі Успенка опечатали до рішення суду по суті конфлікту щодо права власності на культову споруду. Цього дня прихильники “ПЦУ” при сприянні поліції встановили на Успенському храмі свої замки.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 637