Прихильники “ПЦУ” захопили опечатаний храм УПЦ в Біличах на Волині

8 листопада 2020 року прихильники “ПЦУ” в селі Біличі Іваничівського району Волинської області всупереч попереднім домовленостям з громадою УПЦ, відкрили Свято-Михайлівський храм і провели там своє «богослужіння». В цей час парафіяни УПЦ разом з настоятелем молилися на вулиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Раніше, 5 листопада, в ЗМІ повідомили про те, що представники “ПЦУ” зрізали замки на опечатаному храмі та повісили на двері свої замки, й оснастили їх пломбами Центральної виборчої комісії.

«Ці пломби були видалені й віддані в поліцію як речовий доказ. Ми написали заяву, зараз ведеться розслідування інциденту», – повідомив настоятель Свято-Михайлівської релігійної громади УПЦ протоієрей Павел Мельник.

Також він розповів, що 12 листопада в Нововолинську має відбутися засідання суду за позовом про незаконну перереєстрацію громади УПЦ в Біличах на користь “ПЦУ”.

Нагадаємо, в кінці вересня 2020 року послідовники “ПЦУ” також намагалися зламати двері в храмі, проте після декількох годин протистояння сторони домовилися, що до рішення суду він буде опечатаний.

Раніше, 16 травня 2019 року, обласна влада перевела юридичну особу – релігійну громаду канонічної Церкви – в юрисдикцію “ПЦУ”. Як повідомив настоятель, в документах, за якими в ОДА перевели прихід УПЦ в “ПЦУ”, було знайдено багато підробок.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1033