Більшість православних українців знаходяться під омофором Блаженнішого Митрополита Онуфрія — Кіпрський ієрарх

Митрополит Кіккський і Тілірійський Никифор вважає, що «переважна більшість православного українського народу залишається вірною канонічній Церкві під омофором Митрополита Київського і всієї України Онуфрія». Про це йдеться у книзі Кіпрського ієрарха «Сучасне українське питання і його вирішення згідно з божественними і священними канонами», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як зазначає митрополит Никифор у своїх висновках до цієї книги, «антиканонічне надання псевдоавтокефалії розкольницьким структурам України жодним чином не привело український народ до канонічності, як стверджує Вселенський Патріарх, оскільки переважна більшість православного українського народу залишається вірною канонічній Церкві під омофором Митрополита Київського і всієї України Онуфрія».

Навпаки, на його думку, «дії Вселенського Патріарха Варфоломія привели до болючих наслідків – катастрофічного розділення Української Церкви і великого розділення її христоіменитої повноти зі згубним наслідком, що веде до страшної схизми, яка загрожує тілу світового Православ’я».

«Немає жодного сумніву і жодних заперечень того, що в Україні був порушений принцип соборності, що є основним принципом управління в Православній Церкві, на користь самочинної і деспотичної влади однієї людини – Вселенського Патріарха Варфоломія, який за іронією долі всього-на-всього 4 роки тому скликав, очолював і координував роботу Святого і Великого Собору на Криті (18-25 червня 2016 року), який в своєму зверненні проголосив, що “Православна Церква виражає свою єдність і соборність через Собор. Соборність надихає організацію і спосіб, через який приймаються рішення і визначає шлях, яким йде Церква”», – також підкреслив Кіпрський ієрарх.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2430