Чиновники Волинської ОДА проігнорували суд за позовом релігійної громади УПЦ щодо незаконної перереєстрації

12 листопада 2020 року в м. Нововолинськ Волинської області відповідачі в особі чиновників Волинської ОДА не з’явилися на судове засідання з розгляду позову вірян УПЦ с. Біличі Іваничівського району, які оскаржують незаконну перереєстрацію релігійної громади УПЦ в «ПЦУ», та не надали до суду найнеобхідніші документи. Як результат, судове засідання не відбулося, передає «СПЖ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як розповів настоятель релігійної громади УПЦ у Біличах протоієрей Павел Мельник, наступне засідання суду призначено на 14 грудня.

Однак прихильники «ПЦУ» вже зайшли до храму, користуючись тим, що чиновники ОДА вже видали розпорядження про передачу будівлі Свято-Михайлівського храму УПЦ в Біличах в користування новоствореній громаді «ПЦУ». А крім того, заявили, що зайдуть у храм і на престольне свято.

Наразі релігійна громада УПЦ продовжує збиратися для молитви на храмовій території.

За словами настоятеля протоієрея Павла, чисельність релігійної громади УПЦ становить від 40 до 50 осіб, а на поминальний день, наприклад, зібралося близько 100 вірян.

Натомість прихильників «ПЦУ» в Біличах не більше 20 осіб.

Нагадаємо, раніше волинський чиновник вирішив передати опечатаний храм УПЦ в Біличах «ПЦУ».

8 листопада 2020 року прихильники “ПЦУ” в с. Біличі Іваничівського району, всупереч попереднім домовленостям із громадою УПЦ, захопили Свято-Михайлівський храм УПЦ – відкрили самовільно та провели там своє «богослужіння». Тоді парафіяни УПЦ разом із настоятелем молилися на вулиці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 394