Мера Золочева викликали на допит за розпалювання міжконфесійної ворожнечі

Міський голова Золочева Львівської області Ігор Гриньків повідомив, що його викликали у поліцію на допит у справі за розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Чиновник не усвідомлює своєї відповідальності за переслідування віруючих Української Православної Церкви, а вважає, що він і “активісти” всього лиш «активно відстоюють порушення містобудівного законодавства».

«Сьогодні зателефонував слідчий, запросив прибути у відділ поліції. Вручили повістку на допит у справі про нібито розпалювання міжконфесійної ворожнечі у Золочеві. Попередньо повістки вже отримали всі ті люди, котрі стали на захист прав громади та активно відстоюють порушення містобудівного законодавства», — написав він 18 листопада 2020 року у Facebook, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Гриньків додав, що повістку вручили також журналістці і депутатці Лесі Горготі та секретарю Золочівської міської ради Олегу Сидоровичу. Заступник голови Золочівської райдержадміністрації, депутат Віктор Олійник отримав повідомлення про прибуття для вручення повістки.

Як передає місцеве видання ZAXID.NET, юрист Золочівської міської ради Христина Піддубна повідомила, що справу порушили 3 вересня на основі звернення за ч.1 ст. 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Своєю чергою чиновник розповів ZAXID.NET, що міська рада Золочева звернулися з двома позовами до суду: про знесення незаконно встановленої огорожі через порушення містобудівних умов та про порушення при видачі будівельного паспорта і повідомлення про початок робіт ДАБІ.

«Ми діємо в правовій площині і вважаємо, що там є порушення закону і намагаємося через суд його виправити. У той же час з ініціативи забудовниці подали звернення із звинуваченням у протидії їм», — заявив Ігор Гриньків.

Очевидно, що рішень по цім справам ще не винесено. Натомість відбуваються постійні напади та переслідування віруючих УПЦ, початок яким поклав сам мер 14 липня, коли на «Віче» біля будинку клірика Львівської єпархії УПЦ ієрея Максима Йоенка, приніс кувалду. Відеозапис з місця події міський голова особисто опублікував на своїй сторінці в Facebook. Тоді він поділився, що у нього є велике бажання молотом зламати паркан, проте він не хоче закликати населення до конфлікту.

Після цього ворота священника УПЦ розписали образами і нацистською символікою, а йому з родиною запропонували покинути місто. Пізніше бойовики Львівського Нацкорпусу молотками зруйнували паркан, встановлений навколо будинку. Після чого переслідування продовжилися: ламали та описували погрозами паркан священнику неодноразово, закидали фарбою вагончик, у якому моляться віруючі, а також звершили декілька актів вандалізму щодо магазину дитячих іграшок парафіянина Української Православної Церкви, після чого його змусили покинути орендоване приміщення.

Про усі ці події мер не написав у себе в Facebook та не розповів ЗМІ, а в чергове пожалівся: «Поліція відкрила провадження про розпалювання релігійної ворожнечі. Так виглядає, що найкращий захист – це напад».

«Мер, депутати, активісти запрошені на допит 25 листопада у якості свідків. У Нацполіції Львівщини ZAXID.NET підтвердили, що за зверненням вірян відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 161 ККУ», — повідомили у виданні.

Нагадаємо, раніше Синодальний юридичний відділ УПЦ 14 липня опублікував заяву щодо порушення права на свободу віросповідання віруючих Української Православної Церкви місцевою владою м. Золочів Львівської області.

Ми також публікували Звернення митрополита Львівського і Галицького Філарета до Голови Львівської ОДА з приводу подій в м. Золочів та Коментар Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях щодо актів дискримінації УПЦ у м. Золочів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Фото фейсбук

Просмотров: 391