В єпархіях УПЦ продовжують допомагати лікарням і дитячим будинкам та закликають усіх творити добро

У Полтавській, Ніжинській та Одеській єпархіях передали благодійну допомогу лікарням, в яких медики борються за життя хворих на коронавірусну інфекцію й туберкульоз, спеціалізованим школам-інтернатам та дитячим будинкам. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби єпархій.

18 листопада 2020 року, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, сестри Полтавського Хрестовоздвиженського жіночого монастиря на чолі з настоятелькою обителі ігуменею Мастрідією передали благодійну допомогу дитячим будинкам сімейного типу Полтавської області, передає пресслужба Полтавської єпархії.

Також в єпархії розпочався осінній марафон добра «Добрі руки», мета якого закликати всіх людей творити благо, оскільки карантин не скасовує добрих справ.

Священство єпархії в різних храмах закликатиме людей до допомоги ближнім, до подолання екологічних проблем, до усунення забруднення навколишнього середовища та інших важливих речей.

У рамках цього проекту клір Свято-Макаріївського собору біля храмової території посадив дерева, як символ життя і добробуту, і передав естафету (челлендж) кліру і парафіянам храму прп. Серафима Саровського.

31 жовтня митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент передав обладнання для облаштування санітарної кімнати в одному з відділень Ніжинської міської лікарні ім. М. Галицького, в якому проводиться лікування хворих на Covid-19, передає пресслужба Ніжинської єпархії.

17 листопада, з благословення митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, вікарій Ніжинської єпархії єпископ Ладанський Феодосій разом з духовенством м. Ніжина передали продукти харчування до Ніжинського дитячого будинку-інтернату та до Обласного соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляє пресслужба єпархії.

Загалом було передано дітям-інвалідам та сиротам майже дві тони продуктів.

А напередодні, 16 листопада, братія Ніжинського Благовіщенського чоловічого монастиря на чолі з намісником обителі єпископом Феодосієм передала дві тони продуктів харчування для Ніжинської районної лікарні.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, молодіжний актив Свято-Іверського Одеського чоловічого монастиря в рамках акції «Добро об’єднує» відвідав Кароліно-Бугазьку загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ЇЇ ступенів для дітей із малими та затухаючими формами туберкульозу, що в Овідіопольському районі Одеської області, передає пресслужба Одеської єпархії.

Протоієрей Іоанн Скалозуб звершив молебень за здоров’я, а потім передав архіпастирське благословення від митрополита Агафангела та серцево побажав усім співробітникам допомоги Божої, вихованцям інтернату – якнайшвидшого одужання. Молебень був здійснений з дотриманням усіх картинних норм.

Для дітей інтернату, яких на цей момент 80 віком від 6 до 16 років, були передані посуд і подарунки.

Також у рамках  проекту «Добро об’єднує» священнослужителі та волонтери Одеської єпархії   відвідали с. Ярославка і с. Михайлівка Саратського району Одеської області, де діють спеціалізовані соціальні заклади: психоневрологічний будинок-інтернат та спеціальна школа-інтернат. Було привезено продукти харчування, теплі речі, побутові та медичні витратні матеріали. Дітям привезли солодощі та організували концертну програму.

Всього понад 150 осіб, які потребують допомоги, в Саратському районі отримали необхідну підтримку від Одеської єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 160