Керуючий справами УПЦ просить приєднатися до соборної молитви за новопреставленого Патріарха Сербського Іринея

22 листопада 2020 року в белградському храмі Святого Сави в Белграді на Врачарі будуть звершенні заупокійні богослужіння за новопреставленим Святішим Патріархом Сербським Іринеєм. Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній попросив всіх віруючих Української Православної Церкви приєднатися до соборної молитви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми просимо всіх вірних чад Української Православної Церкви приєднатися до соборної молитви наших сербських братів і сестер про новопреставленого Предстоятеля Сербської Православної Церкви», – написав митрополит Антоній на особистій сторінці у фейсбук.

Владика наголосив, що Патріарх Іриней був людиною, яка знаменувала собою цілу епоху, завдяки його подвижницькій праці на ниві Господній на боголюбивому сербському народі та землі Сербській спочивала милість Божа.

«Будемо молитися завтра на Літургії, щоб Господь упокоїв душу покійного Предстоятеля нашої братської Церкви в обителях небесних, де немає ані хвороби, ані печалі, ані зітхань, але життя безконечне!», — зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, Блаженніший Митрополит Онуфрій направив співчуття Священному Синоду Сербської Православної Церкви у зв’язку з кончиною Святішого Патріарха Іренея.

«Від імені Священного Синоду та багатомільйонної пастви Української Православної Церкви приносимо сердечні співчуття архіпастирям, чесному кліру, чернецтву і всіх вірних Сербської Православної Церкви у зв’язку з кончиною вашого Предстоятеля. <…> Молимося, щоб Господь упокоїв душу новопреставленого Святішого Патріарха Іринея в оселях праведних идеже несть болезнь, ни печаль, ни воздыхание, но жизнь бесконечная», — написав Предстоятель.

Фото spc.rs

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 716